Hoşgeldiniz

Gelişimsel Pediatri Derneği

Her çocuğun gelişiminin desteklenmesi onun en temel hakkıdır. Gelişimsel Pediatri, çocukların bu haklarına ulaşmalarını amaçlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri) Anabilim Dalı yan dalıdır. Gelişim terimi beyin gelişimini yani duygusal, bilişsel (zihinsel), ilişki, dil ve iletişim, hareket, oyun, öğrenme ve diğer beyin işlevlerini içerir. Gelişimsel Pediatri, çocukların gelişimlerinin izlenmesi, desteklenmesi, gelişimle ilgili zorlukların önlenmesi, zorluklar olduğunda giderilmesi ya da azaltılması için bilim, hizmet, hizmet modelleri ve uygulamalar üretir; aileler, toplum ve devlet ile eşgüdüm içinde çalışır.

Gelişimsel Pediatri Derneği

Gelişimsel Pediatri Derneği’nin amaçları (misyon): Gelişimsel Pediatri bilimini geliştirmek, araştırmalar yapmak, alandaki gelişmeleri izlemek, tartışmak, topluma kazandırmak, ilgili politikalar ve hizmetler oluşturan kişi ve kuruluşlarla çalışmak, eğitim vermek, görsel yazılı yayınlar yapmak, bu konulardaki çalışmaları değerlendirmek ve alanda çalışan uzmanların hizmet, eğitim, savunuculuk ve araştırma etkinliklerinin bir çatı altında yer alabileceği bir platform oluşturmaktır.

Kaynaklar

Pediatri ile ilgili yararlı yayınlar

Basın Bildirileri

Gelişimsel Pediatri Derneği tarafından yayınlanan basın bildirisi duyuruları.

Gelisimsel-Pediatri-Dernegi

Derneğimiz

Ülkemizde Gelişimsel Pediatri alanındaki bu gelişmeler sonrasında bu alanda hizmet veren hekim ve hekim dışı çalışanları bir dernek altında toplamak ihtiyacı doğmuş ve derneğimiz Ankara’ da kurulmuştur.

Dernek

Gelişimsel Pediatri Derneği, 22 Mart 2010 tarihinde Ankara’da kurulmuş ve faaliyete

Tarihçe

Tıp alanında birçok ana ve yan dalların kurulması az sayıda merkezin ve öğretim üyesinin

Tüzük

Gelişimsel Pediatri Derneği, Gelişimsel Pediatri bilimini geliştirmek, bu bilim alanında araştırmalar yapmak,

Yönetim

Yönetim kurulumuzu tanımak isterseniz aşağıdaki listededen detaylı bilgi bulabilirsiniz

Her çocuğun gelişimsel izlemi yapılmalıdır.

Üye Olun

Bizden Haberler

T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uluslararası GİDR Kursu
2022-09-28

T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman ve araştırma görevlilerine Uluslararası Gelişimi İzleme ve Destekleme Rehberi Uygulayıcı Eğitimi verildi.

Koronavirüs Salgınında İlk 5 yaş Gelişimini Destekleme Rehberi
2020-05-30

Koronavirüs Salgınında İlk 5 yaş Gelişimini Destekleme Rehberi

Yeni Tip Koronavirüs Salgınında İlk Beş Yaştaki Çocuklarımızın Gelişimini Destekleme Rehberi yayınlandı